Brf Nipfjället 10 kan nu erbjuda samtliga boende en gästlägenhet på Margretelundsvägen 76 NB. Tanken med gästlägenheten är att du kan hyra den när du får besök av släktingar och vänner, och sängplatserna i din egen lägenhet inte räcker till.

För att få tillgång till att nyttja gästlägenheten tecknar du ett hyresavtal med föreningen, där du förbinder dig att följa de regler, och den ansvarsfördelning som gäller vid hyra av gästlägenheten. Avtalet tecknas i två exemplar och gäller tills vidare, så länge du bor i föreningen. Det sägs automatiskt upp när du flyttar, och kan sägas upp av föreningens styrelse om avtalet inte följs. Avtal är bifogat detta informationsblad.

Är du intresserad av att få behörighet att kunna hyra gästlägenhet för dina gäster skriver du under de två exemplaren och lägger båda i föreningens brevlåda (i tvättstugans entré eller port 76). När styrelsen har skrivit under avtalet får du tillbaka det ena exemplaret. Du kan därefter börja hyra lägenheten när du fått behörighet för bokning av administratören, Alviks lås. Behörig att teckna avtal är medlem eller hyresgäst i föreningen.

Bokningsanmälan för gästlägenheten sker på samma sätt som bokning av tvättstugan det vill säga:

 • Digitala bokningstavlan i tvättstugans entré på Margretelundsvägen 78
 • Web, via dator/internet och genom föreningens Aptusportal
 • App, som laddas ner till Smartphone, Iphone och Android

För info om användarnamn, lösenord samt hur man bokar med app eller via web, se separat info till vänster om bokningstavlan i tvättstugan. Länken till hemsidan för webbokning är https://nipfjallet.aptustotal.se/Aptusportal .Samma länk läggs in i adress-fältet vid registrering i appen.

BOKNING

 • Bokning kan ske högst 6 månader i förväg.
 • Man kan endast ha en bokning åt gången
 • Antal bokningsbara dygn är i regel högst 7 dygn i sträck, dock ej med två helger inom perioden d.v.s. t.ex. lördag till lördag eller söndag till söndag. Detta gäller även storhelger såsom nyår, trettonhelgen, påsk, pingst, midsommar och jul.
 • Bokning som avser storhelger skall omfatta minst 3 dygn. Som storhelg räknas Nyår, Trettonhelgen, Påsk, Pingst Midsommar och Jul.

Boka lägenheten här >>

AVBOKNING

 • Avbokning skall ske senast 10 dagar innan ankomstdag utan debitering. Vid senare avbokning kommer ändå hela hyresbeloppet att debiteras bokande medlem/hg. Om bokningen kan tas över av annan medlem eller hyresgäst i Brf Nipfjället 10 genom den avbokandes försorg och genom att ha meddelat Avarn Security  AB i Alvik för ändring av person som bokat utgår ingen kostnad.
 • Vid avbokning under påbörjad uthyrning debiteras medlem/hg.

Kostnaden är 250 kr/dygn för hyra av en möblerad gästlägenhet inkl. el och vatten.
Debitering sker i efterhand och kommer som ett tillägg på avin för hyra/årsavgift. Eftersom avierna skicka ut för ett kvartal i taget kan det ibland dröja innan debiteringen syns.
OBS! Betalar du via autogiro måste du ta kontakt med föreningens hyreshandläggare hos
Ecotal AB beträffande debitering. Tfn. 08-519 399 98, tfntid. mån-tor. 09.00-16.00 samt fre 09.00-15.00 eller e-post info@ecotal.se

Om du har bokat och glömmer att avboka så blir du debiterad full kostnad ändå. Glöm därför inte att avboka senast 10 dagar innan om det skulle bli aktuellt!
GÄSTLÄGENHETENS UTFORMNING, MÖBLERING OCH UTRUSTNING

Gästlägenheten är möblerad och utrustad med inventarier så att 4-5 personer ska kunna vistas och övernatta (se bild). OBS! Den som bor i gästlägenheten står själv för sänglinne, handdukar samt toalettpapper.

 • Separat dusch och separat wc
 • Våningsäng (2×90 cm)
 • Bäddsoffa
 • Kyl
 • Bord och stolar
 • Porslin
 • Förråd i anslutning till gästlägenheten innehållandes en ihopfällbar extrasäng och städutrustning.

Den som bokat lägenheten ansvarar för att den är städad avresedagen, att inget är kvarglömt, att fönstren är stängda och ljuset är släckt samt att ytterdörren är stängd och låst. Städinstruktion finns anslaget i städförrådet.

Om gästlägenheten inte är städad debiteras medlem/hg, som bokat, kostnaden för att städbolag städar samt en tilläggsavgift på 250 kr (totalt minst 800 kr).

TIDER

Gästlägenheten är tillgänglig från och med klockan 13.00 ankomstdagen.
Lägenheten ska vara lämnad och städad senast klockan 12.30 avresedagen. Avvikelser från dessa tider kan göras i undantagsfall. Kontakta styrelsen i god tid före hyresperioden startar, via mail; info@nipfjallet.se.

[unitegallery gast]