Gruppanslutning bredband, uppdaterad 2019-11-01

Uppdatering 2019-11-01

Teknikerna från Bahnhof byter i detta du de sista fiberomvandlarna i 86:an. Tack alla som underlättade genom att antingen varit hemma eller som lämnat nyckel till styrelserepresentanterna. Teknikerna sa att de sällan haft så få ”bommar” vid ett sådant här besök.

För de som inte varit hemma när routern delats ut (gjordes separat från teknikernas besök), maila info-adressen, så stämmer vi av tid för överlämning.

De få som inte kunnat få fiberomvandlaren bytt, kommer att få ett uppsamlingsheat.

Styrelsen vill passa på att be om ursäkt för att det uppstått missförstånd gentemot de hyresgäster som tackat nej till nya fiberanslutningen. I informationen som anslogs i trapphusen kunde det tolkas som att även dessa skulle behöva släppa in teknikerna, men så var inte fallet.

Det har också varit lite uppstartsproblem för en del hus (bl.a. i 84:an där webmastern bor), men efter 2 h hoppade det igång. Därav också den knapphändiga uppdateringen av hemsidan, webmastern hade inget internet.

Det är många som också blivit överraskade och irriterade över att deras IPTV-tjänst med andra operatörer helt plötsligt slutat fungera. Vi i styrelsen trodde att det framgått att alla tjänster som utnyttjat lägenhetsfibern skulle komma att behöva avslutas, eftersom föreningen sagt upp avtalet med den gamla operatören Zitius. Vi kan bara beklaga och be om ursäkt för att vi inte vara tillräckligt detaljerade i den informationen.

/Styrelsen

PS:
Testade just min hastighet.

/Webmaster

Uppdatering 2019-10-28:

Teknikerna anländer cirka kl 09 båda dagarna (2019-10-31 för hus 76-80 respektive 2019-11-01 för hus 82-86).

Nyckelöverlämning fortfarande kl 07.30 vid respektive port.

Uppdatering 2019-10-16:

Information från Bahnhof om övergången (även utdelat)

Uppdatering 2019-10-06:

Avisering har delats ut till alla berörda lägenheter enligt följande:

2019-10-31 kommer tekniker för att byta fiberomvandlare på Margretelundsvägen 76, 78 och 80.

2019-11-01 kommer tekniker för att byta fiberomvandlare på Margretelundsvägen 82, 84 och 86.


Styrelsen beklagar att det dröjt lite med information om övergången till gruppanslutning hos Bahnhof av vårt lägenhetsfibernät.

Vi väntar fortfarande på slutliga planeringen från Bahnhof, när det gäller installationerna i lägenheterna.

Som det ser ut idag, gäller följande.

Omkopplingen planeras ske 2019-10-31, så att gruppanslutningen ska kunna vara uppe och fungera 2019-11-01. Tekniker från Bahnhof kommer någon dag innan 1/11 behöva tillträde till lägenheterna för att byta den så kallade fiberkonvertern som sitter i fiberskåpet i hallen. Samtidigt kommer varje lägenhet få en ny nätverksrouter, vilken ni kopplar in själva (guide hur man gör detta medföljer). 

All hårdvara ingår.

Avisering till alla boende om detta kommer ske i närtid förhoppningsvis.

För de som redan är kunder hos Bahnhof så har vi fått besked att det ska vara möjligt att behålla sina befintliga kunduppgifter såsom e-post. Mer detaljer om detta väntar vi också besked från Bahnhof om.

/styrelsen