NYHETSBREV VINTERN 2022

Snön kom tillslut med dunder och brak, julen står runt hörnet och 2023 kryper sakta men säkert närmare. Det har med andra ord blivit dags för årets sista nyhetsbrev där vi i styrelsen vill börja med att önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år.

Brandskydd
Vi vill i vanlig ordning påminna om att det är viktigt att vara på sin vakt nu när fler levande ljus tänds och att aldrig lämna dem oövervakade. Se över funktionen på era brandvarnare, tryck på testknappen och byt batteri om nödvändigt. Om ni äger en brandfilt/brandsläckare får ni gärna se över så de är lättåtkomliga.

Portkod
Från och med den 11 januari 2023 kommer ny portkod gälla. Den nya portkoden är och kommer fungera mellan kl. 06.00-22.00. All övrig tid används blippbrickan.

Träffpunkt Styrelsen
Gör även en notis i kalendern om tisdagen den 10 januari 2023 kl. 18.00 då ni än en gång är välkomna till styrelserummet mittemot hus 78. Titta förbi med era frågor, synpunkter, önskemål eller liknande. Ni kan självklart fortsätta höra av er till info@nipfjallet.se eller i någon brevlådorna vid hus 76 och tvättstugan.

Nytt bokningssystem för tvättstuga och gästlägenhet
Bokningssystemet för tvättstuga och gästlägenhet har sen en tid tillbaka legat nere. Avarn, som tillhandahåller tjänsten, har haft serverproblem och har nu tagit fram ett nytt system där bokning sker via ett av alternativen nedan:

  1. Via den nya appen Aptus Home (röd appikon).
  2. Via den nya hemsidan https://nipfjallet.aptustotal.se/Aptusportal.
  3. Via bokningstavlan i tvättstugan.

Användarnamn och lösenord är detsamma som tidigare. Har ni glömt ert lösenord ber vi er kontakta Avarn i Alvik. Styrelsen kan inte ändra lösenord åt er.

Denna info hittar ni även på www.nipfjallet.se.

Energibesparande åtgärder 2023
En energikonsult har sett över våra fastigheters energiprestanda och hittat stor energibesparingspotential. Styrelsen har tagit ställning till framtagen energianalys och beslutat om att investera i några av de föreslagna åtgärderna under 2023.

Dessa åtgärder innefattar bland annat utbyte och komplettering av radiatortermostater i lägenheter och gemensamma utrymmen. Detta i samband med en värmeinjustering samt utbyte av cirkulationspump kommer ge samtliga lägenheter en jämnare temperatur och minska onödigt hög energiförbrukning. Notera att detta inte innebär att vi ska sänka temperaturer, utan helt enkelt att alla lägenheter får lika klimat.

Vidare ska fläkten i tvättstuga samt all äldre belysning i gemensamma utrymmen bytas ut mot mer energieffektiva varianter. Även solceller är under bevakning och tas beslut om längre fram.

Utöver ovan kommer även en hel del annat “småfix” ske såsom upprustning av entrédörrar, nytt cykelstall/cykelhus, färdigställande av det nya hobbyrummet, se över avloppsstammar, för att nämna några. 

Takmålning
Arbetet har nu avslutas och en slutbesiktning ska genomföras.

Paketskåp
Ni känner säkert igen de röda paketskåpen man hittar vid bland annat matbutiker. Vi har mottagit en förfrågan från Instabox om att placera ett sådant skåp på föreningens mark vilket ska höja serviceutbudet/samhällsnyttan för fastigheten och området. Vi underhåller tanken om att placera ett skåp vid grovsoprummet.

Grovsoprummet blir ofta utsatt för klotter vilken medför saneringskostnader för föreningen. Tanken är att skåpet och den rörelse det medför ska ha en avskräckande effekt. Instabox ansvarar för all drift- och underhåll, och självklart även installation.

Har ni synpunkter på detta, vänligen kontakta oss på info@nipfjallet.se.

Gemenskap
I dessa juletider, och alla andra tider för den delen, vill vi be er alla att hjälpas åt att ta hand om varandra och våra gemensamma utrymmen. Borsta bort snön utanför entréporten om du har en minut över, sopa bort löven som tagit sig in innanför porten, plocka upp det där godispappret som ligger i trapphuset, släck lamporna efter dig nere i förrådet, släng soporna i rätt kärl och så vidare. Ingen kan göra allt, men allt det där lilla ökar trivseln för både dig och din granne.

Snöröjning och halkbekämpning
Vidare på tema borsta bort snö så ansvarar kommunen och bostadsrättsföreningen tillsammans för snö- och halkbekämpning. Kommunen ansvarar för att ta bort snö och sanda själva gatan Margretelundsvägen inklusive trottoaren. Bostadsrättsföreningens entreprenör ansvarar för att ta bort snö och sanda på övriga ytor, som exempelvis gårdarna. Om du har synpunkter på kommunens snöröjning och sandning, anmäl direkt på Stockholms stads hemsida.

God jul & gott nytt år,

Styrelsen
Brf Nipfjället 10


Bokningsystemet är igång igen men med ny serveradress

Hej,
Efter en tid med problem att boka tvättstugan samt gästlägenheten via appen eller via internet har problemet nu löst sig.

Ni behöver dock ladda ner en ny app som heter Aptus home (bilden på appen är röd istället för den gamla som var grön) samt använda er av en ny inloggningsadressen:
https://nipfjallet.aptustotal.se/AptusPortal

Användarnamn och lösenord är detsamma som ni hade tidigare. Om ni mot förmodan glömt ert lösenord så är det Avarn som kan hjälpa er att få ett nytt lösenord. Vi i styrelsen kan inte ändra lösenord åt er.

Vi har uppdaterat denna information på hemsidan men skulle någon av våra medlemmar se att det fortfarande inte är uppdaterat någonstans så hör av er till oss så uppdaterar vi.

Tills vi i styrelsen bytt bort lappen till vänster i om bokningsportalen i tvättstugan om hur man loggar in med användarnamn och lösenord så kommer det stå fel där gällande vilken app som ska användas. Det är som sagt den nya aptus home appen som gäller samt inloggningsadressen ovan.

Denna information kommer även komma i nyhetsbrevet som är estimerat att skickas till er kommande vecka.

MVH
Styrelsen